Dine bønner er hørt!

Kan du huske dengang, man bare gik ind og bestilte en kop kaffe? Den tid er en saga blot, for nu om dage findes der kaffe-connoisseurs, uddannede baristaer og kaffe-nyderne i al almindelighed.

For nogle mennesker er kaffe et nemt middel til at vågne op om morgenen eller til at holde sig vågen til langt ud på natten, hvis arbejdet kalder på det, men for andre personer er kaffe blevet en livsstil.

Der er ikke lige meget, om man bestiller en espresso, en americano eller en cappuccino. Faktisk er det blevet en del af mange mennesker stil at sende et signal om, hvilken kaffe-type- og sort, de foretrækker, når de bliver genkendt i gadebilledet eller skal forme deres identitetsdannelse. 

Man kan ligefrem tale om, at man segmenterer folk efter, hvordan de foretrækker deres kaffe, og hvor højt de går op i den. En del personer foretrækker bare kaffen “sort” uden vilde, udenlandske navne, mens andre vil riste bønnerne selv derhjemme og nyde indtagelsen under de rette omstændigheder, hvor der måske ligefrem er kaffe-ritualer forbundet med oplevelsen.

Selvom man forbinder alverdens kaffesorter med moderne café-besøg, så er kaffe faktisk en gammel opfindelse, der kan spores tilbage til Etiopien. Fra Arabien kom kaffen til Europa, hvor der skød såkaldte kaffehuse op over hele verdensdelen. I midten af 1600-taller var der angiveligt over 3000 kaffehuse i England, og i dag er Brasilien blandt verdens førende kaffedyrkere, da klimaet er gunstigt til kaffedyrkelse.

I samme periode i 1600-tallet var kaffen nået til Danmark, men det var først i starten af 1800-tallet, at kaffen vandt stort indtog i det danske folk.

Trods de mange uoverensstemmelser med, hvordan kaffen skal nydes, så kan de fleste blive enige om, at den bedste kaffe er lavet med kærlighed.

En hjemmebrygget kop kaffe vil stort set altid slå en maskinproduceret kaffe, der bliver lavet, som var det et samlebåndsprodukt.

Besøg Kaffeagenterne.dk og begiv dig ind i kaffens verden.

Anders Lundtang Hansen