Hvis du er vild med whisky, ser du måske mest mod udlandet, når du skal finde ud af, hvilke mærker der er gode. Men det behøver du dog langt fra. Der er nemlig rigtig mange danske whiskyer, der virkelig kan give de udenlandske baghjul. Det er derfor en god ide, at du også undersøger dem, når du leder efter en ny whisky til samlingen. 

Hvis du ikke lige ved, hvor du skal ende og begynde, når det kommer til dansk whisky, kommer vi her ind på nogle af de mest kendte mærker indenfor branchen. Endnu er der nemlig tale om en forholdsvis lille branche. Vores gennemgang tager udgangspunkt i det udvalg, som de har på webshoppen bagsvaerd.dk, hvor de forhandler en lang række forskellige former for spiritus. 

Et af de mærker, som du helt klart bør holde øje med, er Stauning. Den er lavet på rug og modnet på American White Oak fade. Det giver nogle lækre smagsnuancer til whiskyen. Det er for eksempel karamel, vanilje og æble. 

Et andet dansk whiskymærke, som du bør kende, er Braunstein. Det er et dansk destilleri, der siden 2006 har lavet både snaps, gin og whisky. Deres whisky vandt i 2013 den fine internationale pris IWSC. Braunstein laver et utal af forskellige former for whisky, hvilket giver dig mulighed for at prøve rigtig mange forskellige typer af. For eksempel har de mange forskellige former for Single Malt Whiskyer. 

En tredje form for dansk whisky er Bornholmsk Whisky. Det bliver lavet på rødvinsfade, hvilket er med til at give en rigtig lækker smag til whiskyen. På bagsvaerd.dk kan du finde flasker, der er tappet helt tilbage i 2008. Det er derfor en virkelig lækker whisky, der har fået lang tid til at modne. Det er derfor en rigtig lækker form for whisky at prøve af, som også egner sig rigtig godt til en gave.