På en travl restaurant, institution eller hotel risikerer man ofte, at personale skal rende frem og tilbage med brugt service eller lignende. En oplagt måde at aflaste dem på er at købe serveringsvogne, også kaldet rulleborde, som jævnfør navnet kører på hjul og dermed letter opgaven betydeligt.

Rullebordet kan have mellem 2 og 4 hylder, og har varierende kapacitet – op til 135 kg. Bordene er fremstillet i polyethylen, hvilket betyder at vognen i sig selv ikke vejer meget. Dette er en fordel, når man skal fragte tungt service. Polyethylen er også meget slidstærkt og serveringsvognene kan derfor holde til mange års brug.

Der kan tilkøbes forskelligt tilbehør til vognene. Mange af dem kan for eksempel påmonteres en skraldespand, som gør afrydning ekstra nemt. Bestikbeholdere kan også tilkøbes. Vognene fås også med kabinetter i stedet for hylder, som har en god kapacitet og sørger for at intet falder af vognen. Der er således mange kombinationsmuligheder, og du har mulighed for at sammensætte en vogn, der passer til lige netop dine behov.

Anvendelige til mange formål og opgaver

Vognene er især anvendelige i restaurationsbranchen, hvor der er myldretid flere gange om dagen og servering og afrydning skal gå hurtigt. Men vognene kan også bruges i andre brancher og institutioner, hvor man blot ønsker at aflaste sine medarbejdere. Således kan vognene bruges til at fragte større mængder bøger eller papir på for eksempel skoler eller biblioteker, eller i private virksomheder.

Vognene er som sagt udformet i plastic, og der er kælet for detaljen for at sikre ergonomien. Således er hjørnerne afrundede, så de er lette at rengøre, og håndtagene er ergonomisk tilpassede, så man er sikret en holdbar arbejdsstilling. Desuden er vognene udstyret med håndtag i begge ender, så det er let at skifte køreretning. Hjulene er støjfrie og drejbare, hvorfor vognene er lette og lydløse at manøvrere med.

Vognene fås i forskellige størrelser, og til varierende pris. Når man ikke har brug for vognen, er den let at stille til side, da den ikke vejer meget. Man kan da bruge vognen som en lille reol, hvis man husker at sætte et par stopklodser for hjulene.