Skal du have anlagt en ny græsplæne? Eller måske du har fundet en række huller i plænen, du gerne vil have lappet? Hvis du gerne vil have en flot og smuk græsplæne til sommer, kan det være en god ide at så den med græsfrø. Det er en af de mest brugte frøarter, når det kommer til landskab, anlæg og have. Det skyldes, at det er meget beskedent og robust.

Sådan sår du en græsplæne

De mest optimale forhold for at så en ny græsplæne er om foråret eller om efteråret. En græsplæne har nemlig brug for en masse vand. Mange af vores græsplæner var næsten ved at dø sidste sommer, grundet den heftige tørke. Om foråret og om efteråret er der derfor de bedste betingelser for, at din græsplæne kan vokse sig frodig og flot. Disse årstider er mest behjælpelige med at vande din have naturligt.

Hvis jorden er meget tør, spirer frøene langsomt. Desuden er der ikke lige så mange af frøene, der spirer.

Inden græsset sås, skal du fjerne al ukrudt, og jorden skal planeres. Det gøres ved at rive jorden igennem, så knolde og jordklumper slås i stykker. Jorden skal også være fri for luftrummer. Til sidst skal jorden rives igennem, så de sidste sten og planterester fjernes, og de øverste centimeter jord bliver fin og løs.

Når frøene skal sås, skal det helst være en vindstille dag. Hvis jorden er tør, skal den vandes grundigt.

Du kan yderligere supplere frøene med en god naturgødning. Det gør plænen endnu mere billedskøn og trivelig. Du opnår det bedste resultat ved at dosere gødningen hen over sæsonen. Så du skal i alt gøde omkring fire til seks gange.

Blandt andet Nykilde.dk har bredt udvalg af græsfrø og græsfrøsblandinger. Hvis du har brug for råd og vejledning, kan du kontakte dem på tlf.: 58584072 eller mail: info@nykilde.dk.