Få hjælp til barnedåb

Åh, barnedåben. Det er faktisk ligegyldigt, om det er ens første barn eller nummer fem i rækken, der skal døbes, så er det altid ensbetydende med en tårevæddet og uforglemmelig oplevelse.

Om man er religiøs eller ej, så er dåben et overgangsritual, hvor man virkelig markerer, at barnet er blevet en del af tilværelsen. Derfor skal dåben også markeres med en stor fest bagefter kirkebesøget, hvor hele familien og de bedste venner er samlet for at hylde og overdynge barnet med gaver.

Gaverne kan ofte bruges i mange år fremover, og man har tit en fotograf tilknyttet, enten professionel eller et familiemedlem med evner den vej, som kan forevige seancen til skrapbogen, som man tager frem mange år efter uanset alder.

Og på billederne kan man netop se et vigtigt aspekt: pynt til barnedåb. For når alle gæsterne træder ind i forsamlingshallen- eller huset, så mødes man af pynten på både vægge, borde og stole, som danner rammen om oplevelsen og måske bliver et samtaleevne ved bordene.

Derfor er det bestemt ikke uden betydning, hvilken slags pynt, du vælger, om den så er sammensat af lettere tilfældige emneområder eller har et overordnet tema, men du gør dig selv som forælder og/eller arrangør en stor tjeneste at anskaffe dig pynten og ikke lave det selv.

Godt nok kan det føles mere personligt at lave pynten selv, men den skal ofte bruges i store mængder, hvorved man ikke kan gå i detaljer med alle områder, som man for eksempel kan gøre det med en gave eller en tale.

Læg derfor kræfterne på de to sidste områder og anskaf dig pynten udefra. 

Trods disse moderne tider anbefaler vi, at du laver et tema efter, om der er tale om en dreng eller en pige, så farverne passer derefter. Herefter kan du indkøbe elementer som en gæstebog, bordkort og servietter efter dette tema.