Få praktisk erfaring fra start med en uddannelse til økonomielev

Hører du til en af dem, der gerne vil i gang med at arbejde med det samme, men som også gerne vil have en uddannelse, er det en god ide, for dig at overveje at blive elev. Er du god til tal, og bliver du ikke bange, når de helt store tabeller kommer frem, er det oplagt for dig, at du overvejer at blive økonomielev. Det er en god uddannelse med mange jobmuligheder, hvor du kommer i gang med at arbejde i en virksomhed fra start af, og hvor du får dine egne arbejdsopgaver med det samme. Det giver dig en unik mulighed for at finde ud af, om jobbet er noget for dig. 

Der er mange forskellige former for virksomheder, hvor du kan blive økonomielev. En af dem er for eksempel transportbranchen. Der er mange forskellige aspekter i forhold til økonomi, som du kan være med til at holde styr på. Det gør det til en sjov og udfordrende arbejdsplads for dig at have. 

Et af de transportfirmaer, hvor du for eksempel kan blive økonomielev, er Frode Laursen. Det er et dansk firma, der arbejder med at køre gods rundt med lastbiler i både Danmark og resten af Europa. Det gør altså, at der er rigtig meget at holde styr på i forhold til deres økonomi. 

Du kommer ind over en lang række forskellige former for regnskaber i virksomheden som elev og kommer både til at lære om debitor- og kreditorbogholderi. Dermed er du godt klædt på, når du skal ud og have et rigtigt arbejde. Mange vælger at blive i Frode Laursen efter endt uddannelse, fordi de er så glade for jobbet. 

Du kan komme direkte ind på uddannelsen til økonomielev, hvis du har en EUX rettet mod kontor. Har du en anden ungdomsuddannelse, skal du tage nogle supplerende fag på typisk fem til ti uger.