Først teori - og bagefter køreprøve

Teoriprøven er første skridt mod kortet

Du kan ikke vende processen om og gøre det hele baglæns. Der er kun én vej til at få det eftertragtede kørekort, og det er at du først består teoriprøven, og bagefter kommer ind i det forjættede land til selve køreprøven.

Så der er altså to afgørende elementer i den totrinsraket, som du skal igennem – teoriprøve og køreprøve.

Du kan føle dig nok så klar til selve køreprøven, men uden en bestået teoriprøve kan du drømme for evigt om selv at sidde ved rattet, for der bliver ingen køreprøve uden en bestået teoriprøve.

Når først teoriprøven er på plads, så er der ingen som spørger hvor mange fejl du havde, så lange du holder dig inden for det tilladte antal.

Hvordan består du teoriprøven?

At bestå teoriprøven er ligesom at skulle til eksamen. Der er et pensum, som du skal kunne redegøre for på en specificeret måde, og du ved ikke på forhånd, hvad du bliver spurgt om. Du ved kun, at spørgsmålene har noget med pensum at gøre.

Medmindre du er usædvanligt skarp, og har fotografisk hukommelse, og kan huske absolut alle detaljer fra teoriundervisningen, så er du nødt til at læse op til teoriprøven. Der er mange ting du skal huske og have styr på, så det tager en del tid.

Desuden skal du vænne dig til hvordan teoriprøven forløber, og hvordan spørgsmålene bliver stillet. Så koderordet for at bestå teoriprøven er altså forberedelse. Og du vil selvfølgelig gerne bestå første gang, så du ikke behøver vente længere end nødvendig på at få dit kørekort.

Du kan øve dig online

I gamle dage, havde du kun én mulighed for at forberede dig, og det var ved at læse pensum i en tyk bog. Det gav dig ikke mulighed for at afprøve hvordan prøven egentlig skulle foregå.

Det har heldigvis ændret sig fuldstændigt, for nu kan du nemlig lave teoriprøver online, hvor du får en masse spørgsmål, og hvor det hele fungerer nøjagtigt som til den rigtige prøve. Prøven består af en masse spørgsmål, som sagtens kunne være de samme, som du får til politiets teoriprøve.

Du betaler en lille sum penge for at få adgang til onlineprøverne, men det er godt givet ud, hvis det betyder at du består første gang, og ikke skal betale køretimer for at vedligeholde rutinen mens, du venter på at kvalificere dig til selve køreprøven.

Hvis du klarer dig godt i den fiktive prøve, så er der meget meget stor sandsynlighed for, at du stryger direkte igennem den rigtig prøve  – første gang.

Der venter altså en rigtg stor gulerod, hvis du benytter dig af de online teoriprøver.