Hvis du gerne vil have mulighed for at håndtere smerter hurtigt og effektivt uden brug af medikamenter, kan du have fordel af en varmepose. Det er en pose, der anvendes til enten at opvarme eller nedkøle et område på din krop. Opvarmningen eller nedkølingen vil så medføre, at eventuelle smerter vil blive reduceret. Derfor er det også et godt redskab at have derhjemme såvel som på arbejdspladsen eller idrætsinstitutionen. Du kan finde gode varmeposer på nettet.

Hvordan virker varmeposer?

En varmepose anvender varme til at få blodkarrerne i et område til at udvide sig. Når blodkarrerne udvider sig, vil det forbedre perfusionen til det pågældende væv. På den måde bliver smerterne lindret. Der kan være flere forskellige scenarier, hvor du kan få brug for varmeposer. Blandt andet til sportsskader. 

Hvis du skal anvende poserne til koldt brug

Hvis du gerne vil anvende poserne til koldt brug, skal du starte med at ligge dem i en fryser eller lignede frostboks i ca. 2 timer. Inden du anvender poserne på kroppen, skal du pakke dem ind i et håndklæde eller noget tilsvarende. Herefter placerer du posen på det beskadiget sted – dog maksimalt i 15-20 minutter. Den kolde pose er god til akutte betændelsestilstande i både led og muskler. Ligesådan er posen også god til både forstrækninger og forstuvninger, blå mærker, tandpine og insektbid. 

Når du anvender den kolde pose, vil du opleve en lokal smertelindring. Ligesådan kan den kolde pose også hjælpe med at mindske hævelse.

Hvis du skal anvender poserne til varmt brug

Hvis du i stedet gerne vil anvende poserne til varmt brug, skal du placere dem i varmt vand. Vandet må maksimalt være 80°. Poserne skal være placeret i vandet i ca. 5 minutter. Du kan også vælge at opvarme dem i mikroovnen. I så fald skal de have maksimalt 2 minutter ved 600W. 

Før du anvender de varme poser, skal de også være indpakket i et håndklæde eller noget lignende.