Du har sikkert brugt lang tid på at finde den rigtige sofa og et matchende bord. Tænkt over, hvordan spisebordet passer til resten af dit møblement, og lagt mange timers arbejde i at indrette dit køkken. Og det er formentligt alt sammen harmonisk og rart at se på, men føler du ind i mellem, at der mangler noget? Du kan ret nemt gøre dit hjem meget mere interessant – og samtidig tilfredsstille børnenes bøn om kæledyr. Et akvarie kan være det smukkeste møbel i dit hjem og helt klart et blikfang.

Levende kunstværk

Har du set de Hollywoodfilm, hvor hovedperson er voldsomt velhavende og har en hel væg indrettet som akvarie? Og med vilde akvariedekorationer som femtårnede slotte, sunkne biler eller fjernstyrede gopler? Så vildt behøver det ikke være. Et akvarie – også et lille akvarie – er et levende kunstværk, som gør ethvert rum mere interessant og mere harmonisk på én gang. Børn og katte vil med garanti sidde helt hypnotiseret op ad ruden ind til din animerede undervandsverden. Men det bliver selvfølgelig smukkere, hvis du bruger tid på at finde de rigtige akvariedekorationer, så der kan komme farver på, og du kan få den helt rigtige koralrevs-poesi.

Fisk og farver

Du kender sikkert de klassiske akvariedekorationer – kraniet eller den sunkne fregat. De kan skabe en ret sjov, eventyrlig stemning i din undervandsverden. Men der findes enormt meget andet, man kan dekorere sit akvarie med. Sten, rødder og planter i alle de farver, du måske har set på film fra de store koralrev. Det er kun din fantasi, der sætter grænsen. Du kan skabe lige nøjagtigt, hvad du har lyst til – og du behøver ikke engang have fisk i, hvis du mest går efter, at dit akvarie skal være en smuk dekoration i dit hjem.