At gætte sig frem til, hvad flow måling egentlig er, kan være tæt på umuligt, hvis man ikke er inden for branchen eller kender nogen, der er det.

Kort sagt, så består flow måling af en måler, der måler gennemstrømningen af, f.eks. slam eller vand i forskellige rør, anlæg, kanaler og hvor der ellers er behov for det. Dette er et særligt benyttet udstyr hos lokale vandværker, kommunernes renseanlæg og andre industrier, der kan gøre brug af det.

Måleren, der laver flow målingen indsamler og videregiver data, der giver indblik i hvordan flowet i de førnævnte rør og kanaler m.m. er. Disse data er med til at sikre, at der er det mest optimale flow, og kan indikere om der er fejl eller plads til forbedring.

Elektromagnetisk eller åben kanal flow?

En elektromagnetisk flow måler er ofte produceret i et materiale, der gør, at de kan modstå de hårdeste miljøfaktorer. Det kan blandt andet være polyester, der er forstærket af glasfiber. Det gør dem særligt egnet til måling af flowhastigheder i alle typer ledende væsker, herunder drikkevand, spildevand m. m.

En åben kanal flow måler er ofte brugt til niveau måling. Sådan en flow måler er primært udstyret med ultralyds sensorer eller hydrostatiske sensorer, hvilket gør den særligt velegnet til kanaler og overløb, hvor den måler niveauet i, f.eks. delvist fyldte rør.

Hvad skal man vælge?

Hvilken løsning, der passer bedst til dit behov eller din virksomheds behov kan være svært, at vurdere for det utrænede øje. Derfor er det vigtigt, at man finder en kompetent virksomhed, der har den rette viden og erfaring med en situation som din.

En god tilgang kan være, at søge på nøgleord så som ’flow måling’ og se hvilke virksomheder, der dukker op. Derudover kan man tjekke diverse anmeldelsessider.