Tagrenderens har givet mange husejere hovedpine. Især hvis du bor i et område med mange træer. Tagrenden bliver hurtigt stoppet af smågrene, blade, nåle og andet snavs.

Det ender i tagrenden med vinden eller dyr der taber det i deres flugt over huset. Uanset hvor besværligt du synes det er, så skal tagrenden renses. Ellers bliver vandet ikke ledt væk og ned i kloaken.

Flere måder at rense på

Der er særligt tre måder at rense sin tagrende på:

1. Du kan anskaffe dig en lang stige, kravle op og grave tagrenden fri med hænderne.

2. Du kan bestille et firma til at komme og gøre det for dig.

3. Køb en tagrenderenser så du selv kan klare opgaven.

Den første metode er nok den de fleste har brugt. Men det er også den farligste og mest besværlige metode.

Køb en støvsuger til tagrender

Der findes særligt kraftige støvsugere der kan suge blade og andet skidt op fra tagrenden. Du kan se støvsugeren hos Nowas. Det er en sugemaskine med meget høj kapacitet.

Til maskinen hører der rør og slange. Rørene er lavet af kulfiber så de er særligt holdbare, men samtidigt ekstremt lette.

Den lave vægt og høje styrke gør at du kan suge skidt i tagrender der sidder meget højt. Røret er let at håndtere i højden.

Betal dig fra opgaven

Medmindre du bare synes at det er hyggeligt at rense tagrender selv, så kan du altid betale dig fra opgaven. Det er ikke meget dyrere end at få pudset vinduer.

Det er altid en god investering at betale andre for at gøre det de er gode til. Så kan du få tid til at lave det du er bedst til. Og måske giver det mere overskud til at være sammen med familien.