Der findes 241 efterskoler i hele Danmark, og du vil finde 50 efterskoler på Sjælland. Så du tænker måske: ”hvilken efterskole passer mit barns ønsker og behov?”. Fællesnævneren for alle efterskoler er fællesskab, sammenhold og venskaber for livet. Hertil udbyder de mange forskellige efterskoler specifikke linjer, som dit barn kan følge, og nogle efterskoler har specialiseret sig i blandt andet bestemte sportsgrene, teater/musik og friluftsliv. Du vil uden tvivl, i samspil med dit barn, kunne finde hans/hendes drømmeefterskole.

Et efterskoleophold, uanset om det er en efterskole på Sjælland, Fyn, Jylland eller én af de mange danske øer, vil berige dit barn liv. Du vil sende et barn/teenager afsted og få et ungt menneske hjem med indsigter, perspektiver og drømme for hans/hendes fremtidige liv.

Et efterskoleophold kan være en omkostning fuld affærer
Det er ofte en ret tung udgift for en gennemsnitlig dansk familie at sende et barn på efterskole. Prisen er dog variabel, da den afhænger af husstandens indkomst, og hvor mange hjemmeboende børn du/I har. Hertil vil du/I kunne få et tilskud af staten kaldet ”elevstøtte”.

Men pengene er godt givet ud. Dit barn mærker for første gang, hvordan det er stå på egne ben uden mor og far inden for rækkevidde. Dog vil dit barn som hovedregel være tilknyttet en kontaktlære og en kontaktgruppe, der fungerer som en lille familie.

Med frihed følger og ansvar for et efterskoleophold er bestemt ikke et hotelophold. Der følger nemlig huslige pligter med i form af rengøring af eget værelse og fællesarealer, køkkentjans en til to gange under opholdet og aktiv deltagelse i fællesskabet.

Besøg en efterskole på Sjælland

Det er stort set underordnet, hvor I landet du sender dit barn på efterskole – selvfølgelig kan du/I have præferencer til landsdele. En efterskole på Sjælland der er værd at besøge, ved efterskolernes dag der hvert år finder sted den sidste søndag i september, er Tølløse Privat- og Efterskole. På Tølløse Privat- og Efterskole er det vigtigt, at alle elever er ligeværdige medlemmer. Alle har derfor et fælles ansvar for, at den enkelte og andre synes, at der er rart at være. Denne efterskole på Sjælland tilbyder desuden linjefag i diverse sportsgrene, dans og teater og musik.

Har du/I nogle spørgsmål, er du/I naturligvis altid velkommen til at besøge efterskolen på adressen Kvarmløsevej 37A, 4340 Tølløse ved aftale på telefon 59 19 41 00 eller tpoe@tpoe.dk.