En båd giver muligheder for nye eventyr, men det kræver også hårdt arbejde. En båd er en hobby, men en krævende en af slagsen, da det kræver meget at vedligeholde sin båd. Det kan være dyrt i opstarten, og det kan også være dyrt bare at sikre sig, at den kan sejle korrekt og lovligt. Vi giver dig her indsigt i, hvad du kan forvente, når du anskaffer dig en båd.

Materialer til båden

Har du overvejet, hvilke materialer din båd bør komme i? Nyere både og mange gode både kommer i kulfiber, og derfor kan du komme til at bruge en kulfiber plade, hvis du køber en brugt båd, som har brug for en opgradering. Det er vigtigt, at overfladerne er gode, så der ikke trænger vand ind i båden.

Skridsikre måtter

En båd bliver våd, og det kan du ikke gøre noget ved. Til gengæld kan du hjælpe dig selv og dine gæster på båden med skridsikre måtter, hvorpå man kan gøre selv glatte overflader gangbare. Båden er i forvejen i risiko for at gynge, og det kan derfor være ret farligt at bevæge sig rundt på båden uden disse måtter installeret. Gør dig derfor en tjeneste og læg nogle skridsikre måtter ud, hvor der er behov for det.

Krympeplast til vinter

Det er de færreste af os, som har mulighed for at opbevare vores båd indendørs, og derfor skal båden have de bedst mulige betingelser for at opbevares udenfor. Med krympeplast beskytter du din båd bedre end med en almindelig presenning, når vind og vejr presser på.