Kroppen er ikke den samme, som den var, da du var 20, og det er en virkelighed, du skal forholde dig til. Men det betyder ikke, at du skal lade dig begrænse eller leve et liv uden at lave de aktiviteter, du gerne vil begive dig ud i. Du får her råd til, hvordan du holder din krop ved lige, selvom alderen trykker.

Få professionel hjælp

Du kan helt sikkert godt mærke, hvor smerten trykker, men det er langt fra altid, at du ved, hvad du skal gøre ved den. Med professionel hjælp til smertefri bevægelse bliver du både diagnosticeret og behandlet, mens du får rådgivning til, hvordan du selv holder kroppen ved lige i fremtiden. Stop gættelegene og få det bedre med det professionelle hænder.

Brug yoga til udstrækning

Noget af det vigtigste, du kan gøre for at holde din krop ved lige, er dine led. Dine muskler skal selvfølgelig have den nødvendige mængde kalk, men leddene er det, der bestemmer din mobilitet. Med gode udstrækningsøvelser får du strukket dine led ud og forøger levetiden på dem. Det betyder alt, at du arbejder præventivt med det, fordi når alderen for alvor trykker, kan du ikke lindre problemet.

Hold kolesteroltallet nede

Unge får tit at vide, at de skal meget mere sundt, men det er endnu mere livsvigtigt, når man er oppe i alderen. Kolesterol er en kilde til meget dårligdom, og det kan i nogle tilfælde være livstruende ikke at have styr på sine kolesteroltal. Sørg derfor for at spise sundt og grønt, når det er muligt.