Rengøringsmidler til industrien

Rengøringsmidler engros

I forbindelse med rengøring på en arbejdsplads, er det en fordel at kende til de forskellige typer rengøringsmidler der findes, samt sørge for at afdække de hygiejnemæssige behov. Er der tale om et kontormiljø, kan almindelige rengøringsartikler, som kan købes i ethvert supermarked, sagtens være nok. Er der derimod tale om industrielle lokaler, herunder fødevareproduktion, transport, skadeservice m.m. er det ofte nødvendigt at tage kraftigere midler i brug.

I forbindelse med rengøring i f.eks. et industrikøkken, hvor det daglige arbejde med fødevarer kræver stor viden om hygiejne, er rengøringen før og efter produktion meget vigtigt. Desinfektion er et vigtigt punkt i den daglige rengøring, da en ikke optimal hygiejne efter arbejde med fødevarer, kan skabe grobund for bakterier, eller føre til krydskontaminering mellem fødevarer. Desinficering bør finde sted efter rengøring af overflader, maskiner, redskaber, kølerum osv. Der kan enten anvendes en desinficerende opløsning eller desinficerende klude.

Et arbejdsområde der dagligt bliver stillet over for rengøringsopgaver af enhver art, er skadeservicebranchen. Her kan være tale om opgaver i forbindelse med brandskader, lugtsanering og skimmelangreb. Fælles for denne type opgaver er, at der ofte er tale om stærke rengøringsartikler. Det er derfor vigtigt at læse pakningen eller emballagen før produktet anvendes. Du bør altid bruge handsker i forbindelse med brug af stærke rengøringsmidler eller kemikalier, for at beskytte dine hænder og din hud. Et område, hvor der typisk anvendes særligt kraftige midler, er når det gælder fjernelse af lugtgener. En af de førende producenter af rengøringsartikler inden for netop dette område, er svenske Alron. De har udarbejdet et skema, som på overskuelig vis opdeler deres produkter, således at det bliver lettere for kunderne, at identificere hvilken type rengøringsmiddel, der passer bedst til netop den opgave, de står med. Blandt produkterne fra Alron findes både milde produkter til mindre skader, samt særdeles kraftige midler, der anvendes i forbindelse med mikrobiologisk lugtfjernelse.