Sådan finder du en god dåbsgave

Du har typisk to muligheder, når du skal købe en dåbsgave. Den ene er, at du køber noget, som barnet kan bruge nu. Der findes legetøj til selv de mindste børn, der kan være med til at stimulere deres udvikling og gøre, at de har det sjovt. Den anden mulighed er, at du køber noget, som barnet kan bruge på længere sigt. Det kan være som ældre barn eller endda i nogle tilfælde som voksen. 

Hvilken af de to strategier, som du vælger, er helt op til dig. Har du brug for nogle gode råd til, hvilke former for dåbsgaver du kan give, kommer vi her med nogle gode bud til dig. Vores liste over gode dåbsgaver er blevet til i samarbejde med webshoppen legehimlen.dk. Der har de netop et stort udvalg af disse former for legetøj. 

1. Miljørigtige byggeklodser

Klodserne er lavet i træ med naturlige farvestoffer. Det gør, at der ikke er nogen skadelige stoffer i, hvilket forældrene til barnet i hvert fald helt sikkert vil sætte pris på. Klodserne kan være med til at styrke barnets motorik og kan være sjovt legetøj for det. Barnet kan bruge legetøjet, fra det er cirka 2 år gammelt, derfor er det en gave, der hører mest til den sidstnævnte strategi ovenfor. 

2. Et tæppe til at lægge i kravlegården

Kravlegårdstæppet er både med til at gøre, at den lille ligger behageligt i kravlegården, men også at han eller hun har noget at underholde sig selv med. Der er nemlig en række aktiviteter på tæppet, som barnet kan fornøje sig med. Det gør, at han eller hun nemt kan få tiden til at gå med at ligge i kravlegården – hvilket kan give forældrene en tiltrængt pause til at nå nogle andre ting end at se efter deres baby.

3. Kaj Bojesen turtelduer

Det lille barn vil nok sætte pris på de søde fugle, der står på en hylde, men det er nok først, når barnet bliver ældre, at det rigtigt kommer til at sætte pris på de flotte, ikoniske fugle. Denne gave hører derfor helt klart til de gaver, som barnet først kommer til at sætte pris på senere. Men det gør ikke noget. En dåbsgave må gerne være for livet. Derfor er det slet ikke tosset at vælge denne gave. Mens barnet er lille, kan dets forældre sørge for, at der bliver passet godt på turtelduerne, så der ikke kommer til at ske dem noget.