Er det ved at være tid til at få skiftet sommerdækkene ud? Når du skal på udkig efter nye dæk er det vigtigt at vælge en forhandler, hvor kvaliteten i orden. Men kvaliteten alene er ikke nødvendigvis afgørende for, hvorvidt de dæk du har kig på, passer til netop din bil. Der findes en række specifikke kvalifikationer, som det er vigtigt at være opmærksom på, men som kan være lidt af en udfordring at gennemskue. Herunder findes en hurtig guide til de tre vigtigste kriterier for dit valgt af sommerdæk.

Kvikguide til sommerdæk

3 vigtige tommelfingerregler når du skal vælge sommerdæk til din bil:

  1. Kontroller loadindexet. Dækkets loadindex er markeret på dækket med betegnelsen LI og indikerer, hvor stort et tryk det kan holde til fra den aksel, som det er monteret på. Det er derfor vigtigt at dækkets robusthed stemmer overens med din bils akseltryk. Spørg altid din forhandler til råds, hvis du er i tvivl om hvilket loadindex der passer til din bil.
  2. Kontroller dækkets hastighedssymbol. Dette symbol vises som et bogstav, eksempelvis N eller P, og skal stemme overens med, eller være højere end din bils maksimum hastighed. Symbolet N betyder eksempelvis at din bil maksimalt må kunne køre 140 km/t for at have monteret disse dæk.
  3. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at kontrollere, at dækkenes resterende mål i form af bredde og profil matcher din bil og dine ønsker.

Er du i tvivl om andre kriterier og mål i dit valg af dæk, anbefales det, at du altid spørger din forhandler til råds.

Hvad end du er til dæk i den dyre ende fra mærker som Federal eller Cooper, eller de billigere varianter fra APLUS og Nexen, kan ovenstående guide hjælpe dig på rette vej i forhold til dækkets yderligere specifikationer