Vore ører bliver bombarderet med, hvor vigtigt det er at få en god nats søvn på omtrent 8 timer. Det er her vores kroppe genstarter, restituerer og finder den mentale balance. En veludhvilet krop er bedre til at modarbejde stress, depression og en bred vifte af andre sygdomme. Den vigtigste forudsætning for at sove godt, er et komfortabelt underlag, der passer til din smag og behag. Om man sover bedst på en blød eller hård madras, er meget individuelt. Men hvis du foretrækker de lidt fastere og solide madrasser, vil du helt sikkert elske en vidunderlig futonseng.

Ordet futon stammer fra det gamle orientalske Japan. Traditionelt består den af liggeunderlaget shiki-buton og dynen kake-buton. Shikibuton er placeret direkte på gulvet, der er sammensat af tatami-måtter. Vi har i vesten udvidet begrebet futonsenge. Vi bruger det i stedet oftest om kombinationen af en madras ovenpå en lav seng.

Futonens fordele:

  • De giver en god ventilation
  • Virker kølende om sommeren
  • Luner dejligt om vinteren
  • Giver en stabil komfort og god støtte

Hvor kan jeg finde gode futonsenge?

Blandt andet Futonhouse.dk kan fremhæves i den sammenhæng. De har et bredt udvalg af den klassiske japanske seng i forskellige materialer. De har sammenføjet den luftige bomuld med en række andre materialer, så madrassens komfort og hårdhed tilpasses ens individuelle behov og ønsker. Derudover har de også smukke og enkle sengerammer, der designmæssigt understøtter madrassens simplicitet og japanske tradition. Det passer perfekt ind i det stilfulde hjem.

Du vil helt sikkert kunne finde en ny drømmeseng, der passer til din krop, hos Futonhouse.dk. Hvis du har tvivl om, hvad du skal vælge eller har brug for rådgivning, kan du altid kontakte dem for vejledning. Så er du er sikret en god nattesøvn og energifyldte morgener.