Vakuumpakning giver bedre styr på maden

Din mad holder længere når du vakuumpakker

Når du vakuumpakker betyder det kort sagt, at du suger ilten ud af den pose, som du opbevarer maden i. Det er en stor fordel fordi at mange af de bakterier, som kan fordærve maden er såkaldte aerobe. Det vil sige, at bakterierne skal have ilt for at kunne vokse.

Og når du fjerner alt ilt i indpakningen, ja så er det slut med at de aerobe bakterier kan vokse. Det betyder, at du får en længere holdbarhed af din mad, og det er jo rart, i stedet for at du smider det ud. Især i disse tider, hvor der er stort fokus på at undgå madspild.

Det er også en fordel, hvis du gerne vil planlægge din madplan over en længere periode. Hvis du laver store portioner, kan du altid have en god frisk portion mad, som du lige kan tage op og varme.

Vakkumpakket mad klarer sig bedre i fryseren

Mad kan få rimfrostskader i fryseren. Eksempelvis vil fedtmarmoreringen på en lækker rib blive harsk efter noget tid. Det ønsker du helt sikkert ikke, for det går ud over den lækre smag, som fedtmarmoreringen giver til kødet. 

Kød kan også i en vis grad udtørre i din fryser. Og igen er vakuumpakning din redning, for indpakningen beskytter nemlig mod udtørring som følge af for meget frost.

Vidste du at du kan tilberede din mad med vakuumposer?

Du kan faktisk også anvende vakuumposer, når du skal tilberede din mad. Der er en ganske særlig tilberedningsform, som kaldes sous-vide. 

Det går ganske enkelt ud på, at du tilbereder maden i selve posen i et vandbad, under en kontrolleret temperatur. I og med at maden bliver inde i posen, så beholder du alt den gode saft og kraft i maden. Du kan sagtens tilsætte krydderier, marinade eller smør i poserne, så maden får en god smag.

Hvis du gerne vil give dit kød en flot stegeskorpe eller grillsmag, så skal du bare lige stege eller grille det ved høj varme i meget kort tid. Så har du et lækkert stykke saftigt kød lige til at sætte tænderne i.   

Du skal også have en vakuumpakker

Poserne pakker ikke sig selv, så du skal have en vakuumpakker. Det gælder uanset om du benytter vakuumposer i rulleform, sidesvejsede poser eller poser med riflet bagside.

Vakuumpakkerere findes i mange varianter, og du må undersøge markedet for den der passer bedst til dit behov.

Under alle omstændigheder vil du hurtigt opdage fordelen ved vakuumpakning.