Vin til enhver lejlighed

Vin kan være med til at gøre gode stunder, lækre middage eller skønne desserter endnu bedre, da en god vin virkelig kan sætte prikken over i’et. Det er meget individuelt hvad man kan lide af vin, da alle smagsløg er forskellige. Man kan alligevel gøre meget ved smagsoplevelsen, hvis man vælger en vin, som passer godt til menuen og til lejligheden. Her kan du blive klogere på hvilken slags vin du skal vælge.

Hvidvin

Hvidvine er meget forskellige, men de fleste hvidvine passer rigtig godt til fisk, skaldyr og kylling. Frankrig er kendt for sine Riesling vine, som man sjældent går galt i byen med. 

Rødvin

Rødvin er det klassiske valg til de fleste hovedretter, der indeholder kød, mens rødvin også gør sig godt til oste. Til fed mad er kraftige vine gode, mens mere neutrale varianter kan være bedre til lette pastaretter og salater. Italien er berømt for sine gode og fyldige rødvine, men lande som Argentina, Australien og Chile har også virkelig mange gode vine at byde på.

Rosévin

Rosévin har typisk en karakteristisk lyserød farve og skal gerne nydes afkølet. Den passer perfekt til en solrig dag på terassen eller til en god salat, fisk eller skaldyr 

Portvin

Portvin passer godt til dessert, da den typsik er sødlig og smagfuld, men den kan også sammensættes med både forret og hovedret, hvis man afstemmer smagsnuancerne rigtigt. Portvin stammer oprindeligt fra Portugal og kommer både i røde og hvide udgaver.

Mousserende vine

Mousserende vine er vin med bobler, og de er gode til at fejre særlige lejligheder og bliver ofte benyttet til bryllup eller andre store fester, hvor Champagne er det klassiske valg. Champagne kommer fra den franske region Champagne og de gyldne dråber findes i mange forskellige prisklasser. Alternativt kan man vælge en god Cremant eller en Cava.