På fisketur? - skal du have dette grej

Er du også blevet bidt af lystfiskeri?

Den der fornemmelse af at ved næste kast, så bider den helt store fisk på og efter en lang spændende kamp, har du besejret en stor flot laks eller gedde.

Uanset om du nyder at fiske i søer, ved havet eller måske fra kutter, så er det faktisk ret vigtigt ikke at gå ned på udstyr og fiskegrej, for selv små detaljer kan afgøre, om du får fisken eller ej.

Og hvad skal du så bruge?

Der er 4 helt grundlæggende ting, som du kan læse om herunder:

En fiskestang

Ja det siger næsten sig selv at du skal have en fiskestang, men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken stang du vælger.

Skal du fiske med flue skal du have en meget lang og let stang med et godt svirp, så du kan svinge fluen frem og tilbage, når du kaster.

Skal du omvendt fange gedder, så skal du have en kortere og mere stiv fiskestang, som er god til lange kast med blink eller agn.

Et fiskehjul

Dit valg af fiskehjul er også meget vigtigtda du kan få forskellige typer hjul, alt efter hvilken type fiskeri du skal på.

Hjul til havfiskeri fra kutter er store og tunge, hjul til fluefiskeri er lette og små, og andre hjul er midt imellem.

Du kan også vælge mellem såkaldte fastspolehjul og ambassadeurhjul, og her er der tale om 2 typer hjul, hvor du skal benytte vidt forskellig kasteteknik.

Fiskeline

Jamen er en fiskeline ikke blot den samme uanset hvad?. Nej det er slet ikke tilfældet.

Du kan få liner i forskellige materialer og tykkelser, alt efter hvilke arter af fisk du vil fange, og efter om du fisker i saltvand eller ferskvand.

Madding

Her har du virkeligt mange, ja nærmest uanede muligheder, at vælge imellem.

Blink, spinner, pilk, wobler, agn – kært barn har mange navne. Bestem dig for, hvilke fisk du gerne vil fange og læs så om, hvilken type madding du skal benytte.

God fornøjelse med fiskeriet.