Du står måske og skal investere i en ny sceneinstallation, som skal være både holdbar, flytbar og let at opbevare og montere, men ved ikke hvilken løsning, der vil være bedst. Det kan især være svært at vide, hvilke behov, der opstår ved sceneopsætning, hvis ikke du er vant til at arbejde med scener.

Scener sammensættes typisk af flere scenepodier, som hægtes på hinanden og formes efter den opstilling der passer til den pågældende forestilling. Scenepodierne giver muligheden for rykke scenen og fjerne scenen, når den ikke bruges, og på den måde anvende store sale, rum eller arenaer til flere forskellige aktiviteter på forskellige tidspunkter.

De første valg ved købet af scenepodier vil typisk være de visuelle, såsom hvilken farve og hvilket materiale podierne skal være i. Derudover er det muligt at få podier, der er:

  • Specielt beregnet til indendørs eller udendørs brug
  • Juniorpodier, specielt designet til børn
  • Letvægtspodier, designet til at blive flyttet igen og igen
  • Beklædt med tæppe eller er i glas – og meget, meget mere

Ved at træffe de rette valg under købet af scenen, kan du opbygge en basissammensætning, som giver dig muligheden for at lave lige den scene, du har brug for, når du har brug for den.

Hvad end behovet er en festivalscene, cirkusscene eller mindre scener til underholdning og forestillinger for små forsamlinger, kan du finde podier, der kan det hele. Skal der foregå belastende aktivitet på scenen, er det også muligt at få podier, som er designet specielt til at yde stabilitet ved svær belastning – også når der bygges i højden.

Et udvalg af de mange forskellige podieformer kan eksempelvis findes hos Sunstill, som udbyder scenepodier i mange afskygninger til mange behov.