Går du meget op i det lokale fællesskab, og vil du gerne være med til at varetage alles interesser, når det kommer til dit lokalområde? Et stærkt lokalt fællesskab kan gøre en stor forskel og være med til at fordre ændringer i lignende områder i landet, og vi kommer derfor med gode råd til, hvordan du gøre dit nabolag til et bedre og mere sikkert et af slagsen.

Legende børn? Sæt vejskilte op

I mange moderne nabolag er der ofte unge forældre, hvis børn render rundt og leger. Det er ikke altid ufarligt, og selvom vi i Danmark ikke har så store problemer på den her front, så er det vigtigt, at man indikerer over for udefrakommende, at børn leger her. Du bør derfor fortage et vejskilte køb, så du kan vise, at børnene leger.

Forhindr indbrud med opmærksomhed

Nabosikring er en populær løsning i mange nabolag, fordi det er de færreste, som har alarmer installeret i hjemmet. Desværre sker indbrud en gang i mellem, men hvis man holder øje for hinanden og tjekker op på, hvem der er kommer ind og ud, så kan det med stor sandsynlighed forhindres, at tyvene får lyst til at aflægge netop jeres område et visit.

Lav en bestyrelse

Til særligt de måske lidt større nabolag kan det være ideelt med en bestyrelse, som indkalder til møder og varetager de interesser, der måtte være for alle beboerne i området. Sæt nogle enkelte til at være hovedansvarlige. Det skal helst være personer, som har stor interesse i, at forholdene bliver så gode som muligt.