Hvad er spraytan? Få svaret her og book tid til din første session

Spray tan er et koncept, der er blevet enormt populært på stort set ingen tid – og med god grund! Spraytan giver kunden mulighed for at opnå en flot sommerkulør på få minutter. Derudover kan man selv vælge, hvor mørk en kulør man ønsker, og spraytan kan derfor anvendes til alt lige fra dagligdag til fitnesskonkurrencer, hvor der kræves en meget mørk kulør for at få musklerne til at træde tydeligt frem.
Klinikker, der tilbyder spraytan, er efterhånden at finde i både de små og store byer rundt om i landet, men hvad er spraytan egentlig. Få svaret her:

Spraytan er en metoder, hvor man sprøjter en væske indeholdende DHA på kroppen. DHA står for DiHydroxyAcetone. Hvad dette helt præcist indeholder, vender vi tilbage til senere.
Oftest anvendes en kompressor og en spraypistol, som har et lavt tryk, men en høj ydeevne. Man kan beskrive det som en slags “luftblæser”. 
Spraytan væskerne indeholder en bronzer, som giver farve med det samme. På den måde kan man se, at man er blevet sprøjtet jævnt over det hele. Når væsker kommer i kontakt med huden, udløses der en kemisk reaktion med aminosyrerne i det øverste hudlag, og det er dette, der giver den brunende effekt.
Det aktive stof i spraytan væskerne er, som nævnt tidligere, DiHydroxyAcetone, som forkortes DHA. Dette stof udvindes af sukkerroer, sukkerrør og vindruer og er i bund og grund et simpelt kulhydrat ligesom sukker.
DHA er i sin rene form et krystallisk hvidt pulver, der har en sød smag og meget karakteristisk lugt. Det bliver blandt andet brugt i forbindelse med fremstilling af rødvin til at justere smagen. 
Spraytan væske indeholder altså naturlige kemikalier. Da spraytan begyndte at blive populært, lavede Miljøministeriet en undersøgelse, hvor konklusionen lød på, at spraytan ikke er farligt eller skadeligt på nogle punkter.

Nu da du har fået et dybere kendskab til spraytan, er du nok blevet mere tryg ved tanken. Du kan nemt klikke ind på copenhagentan.dk og bestille tid til din spraytanbehandling. Her kan du også købe udstyr til behandlinger hjemme, eller cremer, der også giver en flot kulør.