Lær dansk med danskkurser

Dansk er et svært sprog, men kommunikationen i det gør udfordringen det værd.

Så simpelt kan det siges. Godt nok kan man hævde, at det er begrænset, hvor mange mennesker der egentlig taler dansk og er vokset op med sproget, men med det argument var der mange sprog – inklusiv norsk – man i så fald bare burde droppe, hvis det handlede om antallet af sprogbrugere.

Man kan også påpege, at flere og flere engelske gloser vinder indpas i verdens sprog, og det også er det sprog, hvor ofte benytter på tværs af grænser, så hvorfor overhovedet bruge tid på et svært sprog, som en relativ lille minoritet benytter til daglig?

For det første har det danske sprog stolte traditioner og hænger sammen med danskernes selvopfattelse og sammenhørighed med resten af Norden, hvor der er store overlap i mange af de nordiske sprog, specielt med svensk og norsk.

Og med den danske økonomis voksende velvære, den danske model og vores fokus på klimaoptimering, know how og iværksætter-tendens så er sproget en væsentlig del at påtage sig, hvis man virkelig ønsker at begå sig formfuldendt i det danske miljø og ikke bare kradse det på overfladen.

For eksempel lærer de også dansk i Island med parolen om, at så kan de tale med mange nordiske landes repræsentanter og indbyggere også. Danskerne, svenskere og nordmænd kan med nogenlunde velvilje forstå hinanden ved at bruge deres egne sprog internt, når de kommunikerer. Det oplever man blandt andet i nordiske TV-serier.

Men vi kan ikke komme udenom, at dansk bestemt er et svært sprog at tillære sig, især hvis man ikke er vokset op med det.

Heldigvis findes der et sted som Dynamiskdansk.dk, der via deres brede udvalg af danskkurser kan tilbyde forskellige “sværhedsgrader” af, hvor meget man ønsker at lære af det danske sprog. 

For eksempel kan man lære nok til at bestå en integrationsprøve, man kan lære at skrive sproget, man kan lære det helt perfekt, og så kan man lære udtalen og meget mere.

Dynamiskdansk.dk har mange forskellige kursusformer til både grupper og enkeltpersoner.